Κέντρο Ξένων Γλωσσών - LINGUA

Γλώσσες

Γαλλικά

Η Γαλλική είναι η μοναδική ίσως γλώσσα, μετά την Αγγλική, που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους με 600 περίπου εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική, πρώτη ή δεύτερη γλώσσα .Οι ρίζες της βρίσκονται στην Ελληνική και Λατινική και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Ευρωπαϊκό πολιτισμό». Είναι επίσημη γλώσσα σε διάφορες κοινότητες και οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η μοναδική επίσημη στην Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.

Τα Γαλλικά και τα Αγγλικά αποτελούν τις δύο γλώσσες εργασίας στην Ευρώπη. Τα κέντρα εργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές (Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο). Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως όποιος θέλει να εργαστεί εκεί πρέπει να στείλει βιογραφικό σημείωμα και στα γαλλικά. Αποτελεί γλώσσα αναφοράς για τα 68 κράτη και κυβερνήσεις που έχουν ενταχθεί στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας (OIF), όπου ανήκει και η Ελλάδα έπειτα από αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Είναι η γλώσσα της διπλωματίας, της τέχνης και του πολιτισμού, η γλώσσα της γαστρονομίας και της μόδας, η γλώσσα που σε κάνει να ξεχωρίζεις. Γνωρίζοντας γαλλικά, μαθαίνεις πιο εύκολα κι άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη Γενική Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η γαλλική αποτελεί τη δεύτερη επιλογή από τις 11 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. μετά την αγγλική. Εξάλλου διδάσκεται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του πλανήτη.

Πίσω